20 minút
Suroviny na ananásové Carpaccio (rozpočet pre 4 osoby):
300 gramov ananásu, 50 ml sektu, 100 gramov jemného tvarohu, 100 gramov šľahačky, 30 gramov vanilkového cukru, 50 gramov kryštálového cukru, čerstvá a sušená mäta na ozdobenie
Postup:
Očistený ananás nakrájame na tenké plátky a namarinujeme so sektom. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a jemne vmiešame šľahačku. Z kryštálového cukru upálime karamel. Keď cukor začne karamelizovať, premiešame ho. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ananás uložíme na tanier.
Mohlo by vás zaujímať
Pomocou lyžice vytvoríme z tvarohového krému knedličku, ktorú položíme na ananás. Šťavou z ananásu jemne prelejeme krém a dozdobíme čerstvou mätou. Sladká chuť dezertu sa výborne hodí s polosladkým šumivým vínom.