15 minútEnergia: 330 kcal.
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou môžete servírovať ako dezerta ale aj ako jedlo.
Suroviny na plnené pečené jabĺčka s mandľami:
50 g hrozienok, 4 lyžice rumu, 2 lyžice masla, 4 veľké jablká, 50 g mandlí, 2 lyžice kryštálového cukru
Postup:
Hrozienka namočíme do rumu, pridáme lyžicu masla, mierne zohrejeme a necháme nabobtnať. Z umytých a osušených jabĺk skrojíme vršky, vykrojíme klinovito jaderníky aj s časťou dužiny. dužinu pokrájame na pásiky a zmiešame s rumovými hrozienkami, nasekanými mandľami a kryštálovým cukrom. Zmesou naplníme vydlabané jablká a uložíme do maslom vymastenej formy. Pečieme.
Jabĺčka s mandľami podávame horúce. Vhodnou prílohou je studený alebo horúci vanilkový krém alebo vanilková zmrzlina.
Mohlo by vás zaujímať
1 porcia: 1381 kJ / 330 kcal