Zbožňujem nepečené RAW torty a dezerty bez múky, lepku, rafinovaného cukru a laktózy, ktoré môžeme jesť bez akýchkoľvek výčitiek, pretože sú výživné, veľmi chutné a zároveň prospešné pre náš organizmus. Sú pritom neuveriteľne jednoduché na prípravu. Najpoužívanejšími ingrediencami v RAW dezertoch sú orechy, datle, sušený kokos, kokosový olej, kakaový prášok, javorový sirup a med. Vyskúšajte si pripraviť RAW tiramisu podľa nášho receptu.
Suroviny na RAW tiramisu:
Cesto: 300 g Datli, 300 g Mandlí
Krém vanilkový: 200 g kešu, vopred namočiť, 100 ml agáve sirupu, 50 ml pomarančovej šťavy, 2 vanilkové lusky, 100 ml kakaového masla, 100 ml kokosového oleja
Krém kávový: 100 g kešu orechov, 50 ml javorového sirupu, 50 ml espresso, 100 ml kokosového oleja
Postup:
Cesto: Datle vymixujeme s mandlami.
Krém vanilkový a Krém kávový: Všetko vymixujeme a nalejme na korpus. Dáme stuhnúť na 8 hodín do chladničky.
Autor: Zuzana Frešo