Rebarborový crumble s jahodami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny:

150 g jemných ovsených vločiek, 150 g zmäknutá Hera, 150 g trstinového cukru, 3 stonky rebarbory, 4 veľké jahody

Rebarborový crumble

Postup:

Jahody a olúpanú rebarboru nakrájajte na kúsky. Pripravte si malé zapekacie misky alebo jednu veľkú misu. Výhodou malých misiek je, že každý dostane svoju vlastnú a jedlo tak vyzerá krajšie a lákavejšie, ako keď ho krájate a podávate z jednej zapekacej misy. Ovocie naskladajte do malých zapekacích mištičiek, vždycky mix rebarbory a jahôd. Zmäknutú Heru, ovsené vločky  a cukor premiešajte dohromady. Takto vám vznikne mrvenička. Ak sa vám zdá príliš mäkká, môžete do nej pridať trochu vločiek alebo chuť ozvláštniť troškou namletých mandlí alebo lieskových orechov. Mrveničku navrstvite na ovocie a poriadne pritlačte. Potom vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte asi 15 až 20 minút, kým chytí mrvenička zlatý nádych. Ovocie pod pokrievkou pekne zmäkne a dôjde k dokonalému spojeniu chutí. Ihneď podávajte. Rebarborový crumble s jahodami navyše, výborne chutí doplnená kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach