Babičkin mazanec posypaný mandľami

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na babičkin mazanec posypaný mandľami:

500 g hladkej múky, 350 g mlieka, 150 g krupicového cukru, 100 g masla, 100 g hrozienok, 2 vajcia, 7 g soli, 1 balíček droždia (42 g), citrónová kôra, mandle a cukor na posýpanie múčnych jedál.

Postup:

Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Droždie rozdrobíme, zasypeme troškou cukru na pečenie a opatrne zalejeme trochou vody. Necháme na teplom mieste vykysnúť a v mise zmiešame s ostanými prísadami. Dôkladne vymiesime a vytvoríme vláčne cesto. Vyklopíme ho na vymazaný a pomúčený plech (môžeme nahradiť papierom na pečenie).

Mohlo by vás zaujímať

Domáci mazanec

Domáci mazanec s hozienkami a citrónovou kôrou

90 minútVyskúšajte náš recept na domáci mazanec s hozienkami a citrónovou kôrou. Suroviny na domáci mazanec: 500 g hladkej múky, 350 ml mlieka, 150 g kryštálového… Čítaj ďaľej

Zdobíme mandľami. Do stredu urobíme nožom malý krížik. Dáme vykysnúť na teplé miesto asi na pol hodiny. Potom pečieme cca 30-40 minút pri teplote 200˚C. Hotový mazanec môžeme ešte teplý posypať cukrom na posýpanie múčnych jedál.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach