Suroviny na babičkin mazanec posypaný mandľami:
500 g hladkej múky, 350 g mlieka, 150 g krupicového cukru, 100 g masla, 100 g hrozienok, 2 vajcia, 7 g soli, 1 balíček droždia (42 g), citrónová kôra, mandle a cukor na posýpanie múčnych jedál.
Postup:
Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Droždie rozdrobíme, zasypeme troškou cukru na pečenie a opatrne zalejeme trochou vody. Necháme na teplom mieste vykysnúť a v mise zmiešame s ostanými prísadami. Dôkladne vymiesime a vytvoríme vláčne cesto. Vyklopíme ho na vymazaný a pomúčený plech (môžeme nahradiť papierom na pečenie).
Mohlo by vás zaujímať
Zdobíme mandľami. Do stredu urobíme nožom malý krížik. Dáme vykysnúť na teplé miesto asi na pol hodiny. Potom pečieme cca 30-40 minút pri teplote 200˚C. Hotový mazanec môžeme ešte teplý posypať cukrom na posýpanie múčnych jedál.