Vyskúšajte náš recept na domáci mazanec s hozienkami a citrónovou kôrou.
Suroviny na domáci mazanec:
500 g hladkej múky, 350 ml mlieka, 150 g kryštálového cukru, 100 g masla, 1 kocku droždia, 100 g hrozienok, 2 vajcia, ½ ČL soli, 1 balenie vanilkového cukru, 1 ČL citrónovej kôry, ½ hrste posekaných mandlí, práškový cukor na posypanie
Postup:
Droždie rozdrobíme. Zmiešame s troškou cukru a mliekom, čím vytvoríme kvások. Do múky pridáme kvások, vajcia, maslo, zvyšný cukor, citrónovú kôru a hrozienka. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto zavinieme ako vrkoč. Dáme ho na plech vyložený papierom na pečenie, ozdobíme mandľami a necháme ešte 30 minút podkysnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Domáci mazanec pečieme v rúre predhriatej na 190 °C približne 30 až 40 minút. Na záver posypeme práškovým cukrom.