Broskyňový dezert

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Broskyňový dezertSuroviny na Broskyňový dezert:

3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 2,5 lyžice polohrubej múky, 1 pohár zaváraných broskýň, 2 lyžice marhuľového lekváru, 1 téglik šľahačkovej smotany, čokoláda, maslo, rum

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, na konci pridáme  cukor, postupne zašľaháme  žĺtky a po častiach jemne primiešame múku. Cesto rovnomerne rozotrieme na menší plech vyložený  papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C. Upečené cesto vyberieme, necháme vychladnúť  a formičkou alebo  pohárom vykrajujeme kolieska v priemere asi 6 cm. Potrieme ich lekvárom, ktorý sme vymiešali so šťavou s broskýň, prípadne aj s troškou rumu. Na každé koliesko položíme jednu polovicu broskyne,  polejeme čokoládovou polevou ( čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli) a ozdobíme šľahačkou.

 

 

 

 

 

 

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach