Suroviny na Broskyňový dezert:
3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 2,5 lyžice polohrubej múky, 1 pohár zaváraných broskýň, 2 lyžice marhuľového lekváru, 1 téglik šľahačkovej smotany, čokoláda, maslo, rum
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, na konci pridáme cukor, postupne zašľaháme žĺtky a po častiach jemne primiešame múku. Cesto rovnomerne rozotrieme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C. Upečené cesto vyberieme, necháme vychladnúť a formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska v priemere asi 6 cm. Potrieme ich lekvárom, ktorý sme vymiešali so šťavou s broskýň, prípadne aj s troškou rumu. Na každé koliesko položíme jednu polovicu broskyne, polejeme čokoládovou polevou ( čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli) a ozdobíme šľahačkou.