SPÄŤ
Koláče

Celozrnný koláč s makom a slivkami

Od: Henrieta Karabova 5.11.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

300 g celozrnnej pšeničnej múky, 20 g droždia, 2 žĺtky, 150 ml rastlinného mlieka, 1 lyžička trstinového cukru, 80 g kokosového oleja, štipka soli, 3-4 hrnčeky vykôstkovaných sliviek, 3 lyžice medu, 1 hrnček maku, 1 lyžička škorice, mandľové lupienky, plech o veľ0kosti 25 cm x 38 cm

koláč s makom a slivkami

Postup:

Do misky kuchynského robota rozdrobte droždie, pridajte lyžičku cukru, vlažné mlieko, lyžicu múky a všetko premiešajte pomocou šľahača. Misu prikryte utierkou a nechajte 10-15 minút vybehnúť kvások. Do vybehnutého kvásku pridajte zvyšok múky, 2 žĺtky, kokosový olej, štipku soli a pomocou šľahača vypracujte hladké cesto.

Hotové cesto potom prikryte utierkou a nechajte ich ďalších cca 45 minút kysnúť. Medzitým si nakrájajte vykôstkované slivky na menšie kocky. K slivkám pridajte med, mak, škoricu a všetko spoločne premiešajte. Vykysnuté cesto vytvarujte rovnomerne na plech a navrstvite naň pripravenú slivkovú zmes.

Všetko nakoniec posypte mandľovými lupienkami a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút.

Recept pripravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ pre blog.kitchenaid.cz

womangalérie VŠETKY