Gaštanové muffiny

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na gaštanové muffiny:

210 g masla živočíšneho 82 %, 200 g trstinového cukru, 250 g gaštanového pyré (mrazené), 4 vajcia, 3 dcl acidofilného mlieka, 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 1 balíček bezfosfátového prášku do pečiva, 2 lyžice čokoládových vločiek (strúhanej čokolády), 250 g pohánkovej hladkej múky, 70 g gaštanovej múky, 60 g ryžovej múky. Košíčky na muffiny vysoké 3 cm, forma na muffiny.

Gaštanové muffiny

Postup:

V miske rozmiešame roztopené maslo, cukor a vajíčka do hladkého krému. Pridáme acidofilné mlieko a mäkké gaštanové pyré – všetko vymiešame do hladkého krému. Pridáme múku, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Na záver pridáme čokoládové vločky a zľahka premiešame. Hmotu porozdeľujeme do košíčkov na muffiny (asi do výšky 3/4), ktoré umiestnime do foriem. Gaštanové muffiny dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach