Hrnčekový rebarborový koláč

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 2 ks bieleho jogurtu, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka repkového alebo slnečnicového oleja, 1 ks prášok do pečiva, rebarbora podľa vlastného zváženia ( 1/2 kg – 1 kg )
 
Hrnčekový rebarborový koláč

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, jogurt a múku zmiešanú spolu s práškom do pečiva. Všetko spolu vymiešame do hladka. Cesto vylejeme na natretý a múkou vysypaný plech. Vrch bohato posypeme pokrájanou a očistenou rebarborou. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C po dobu 35 min. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach