Jahodovo-rebarborový koláč

Doba prípravy 90 minútEnergia: 302 kcal.Náročnosť

Jahodovo-rebarborový koláč – báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

Suroviny na jahodovo-rebarborový koláč ( vystačí na asi 12 porcií ):

Na cesto:

400 g špaldovej múky

50 g mletých mandlí

1 zarovnaná KL Sódy bikarbóny

1 balíček Finesse citrónovej kôry

70 ml javorového sirupu

100 g mäkkého masla

100 ml oleja

1 KL Vanilkovej pasty

Na obloženie:

200 g jahôd, očistených a nakrájaných na kúsky

500 g rebarbory, očistenej a nakrájanej na kocky

2 balíčky Trstinového cukru citrónového

Ešte potrebujeme:

koláčovú formu (ø 26 cm)P

Postup:

1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.

2. Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba prípravy: asi 60 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

3. Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.

TIP: Rebarboru môžete jednoducho nahradiť jablkami.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1268 kJ / 302 kcal181 kJ / 43 kcal
Tuky18 g2,6 g
Sacharidy32 g4,6 g
Bielkoviny4,5 g0,6 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach