Kakaové cuketové rezy

Doba prípravy 55 minútEnergia: 135 kcal.Náročnosť

Vláčne a veľmi chutné kakaové cuketové rezy s orechami a Holandským kakaom.

Suroviny na kakaové cuketové rezy (vystačí asi na 24 porcií):

Na cesto:

  • 3 bielky
  • 3 žĺtky
  • 5 PL oleja
  • 2 PL vody
  • 250 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 400 g olúpanej a nahrubo nastrúhanej cukety
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 zarovnané PL preosiateho Holandského kakaa
  • 2 PL nasekaných vlašských orechov

Na polevu:

  • 1 balíček Polevy tmavej

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)
Kakaové cuketové rezy
Dr.Oetker

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s olejom, vodou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme cuketu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a orechy. Nakoniec opatrne vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C 
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas prípravy: asi 25 minút
  • Čas pečenia: asi 30 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 55 minút

Mohlo by vás zaujímať

Citrónové cookies

30 minútEnergia: 84 kcal.Recept je vhodný aj pre vegánov. Suroviny na Citrónové cookies (vystačí na 12 ks) : 60 g mletých ovsených vločiek   100 g mandľovej… Čítaj ďaľej

Na plechu necháme vychladnúť. 

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a vychladnutý koláč polejeme. Necháme stuhnúť. 

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia565 kJ / 135 kcal1063 kJ / 254 kcal
Tuky3,2 g6,05 g
Sacharidy14,59 g27,53 g
Bielkoviny2,00 g3,78 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach