Suroviny na kanadský jablkový dezert:
Na cesto: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň: 1 kg jabĺk, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 balíčky škoricového cukru, 3 balenia Zlatého klasu (3 x 40g), 3/4 l vody, 3 balenia Šľahačky v prášku, 450 ml mlieka
Na ozdobenie: 1 hrnček vody, 1 hrnček kryštálového cukru (na karamel)
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
Čas pečenia: 30-40 minút
Na prípravu náplne očistíme jablká, postrúhame a dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme Zlatým klasom rozrobeným v ¾ l vody. Ostavíme z platne a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s mliekom. Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a na vrch rovnomerne rozotrieme šľahačku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.