35 minút
Karobové malinové muffiny – ovocné muffiny z Tmavého karobu s dokonalou karobovou polevou – prepojenie chuti pikantných malín a korenistej chuti Tmavého karobu
Suroviny na karobové malinové muffiny s polevou (vystačí na 12 kusov):
Na cesto:
- 125 g zmäknutého masla
- 50 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru
- štipka soli
- 3 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
- 1 zarovnaná PL Tmavého karobu
- 125 g čerstvých malín
Na polevu:
- 120 g masla
- 120 g cukru
- 1 PL Tmavého karobu
- 5 PL mlieka
- 2 PL Solamylu bezgluténového
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie
- 12 papierových košíčkov na muffiny
- elektrický ručný šľahač
Postup:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom a karobom a vyšľaháme na najnižšom stupni dohladka.
- Košíčky rozložené na plechu naplníme cestom a do každého košíčka do cesta pridáme maliny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 190 °C
- Teplovzdušná rúra: 170 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas prípravy: asi 15 minút
- Čas pečenia: asi 20 minút
- Celkový čas prípravy: asi 35 minút
- Muffiny necháme vychladnúť.
- Polevu pripravíme vo vodnom kúpeli, do teplovzdornej misky vložíme maslo, cukor, karob, mlieko a Solamyl. Misku položíme nad hrniec s mierne bublajúcou vodou, miska sa nesmie dotýkať hladiny. Za stáleho miešania krátko povaríme. Polevu nalejeme na muffiny a necháme ju stuhnúť.
TIP: Do muffinov môžeme pridať aj čerstvé ríbezle alebo kompótované broskyne alebo marhule. Môžeme tiež ozdobiť sekanými orechmi alebo kandizovaným ovocím.