Karobové malinové muffiny s polevou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Karobové malinové muffiny – ovocné muffiny z Tmavého karobu s dokonalou karobovou polevou – prepojenie chuti pikantných malín a korenistej chuti Tmavého karobu

Suroviny na karobové malinové muffiny s polevou (vystačí na 12 kusov):

Na cesto:

  • 125 g zmäknutého masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná PL Tmavého karobu
  • 125 g čerstvých malín

Na polevu:

  • 120 g masla
  • 120 g cukru
  • 1 PL Tmavého karobu
  • 5 PL mlieka
  • 2 PL Solamylu bezgluténového

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • 12 papierových košíčkov na muffiny
  • elektrický ručný šľahač
Karobové malinové muffiny

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom a karobom a vyšľaháme na najnižšom stupni dohladka.
  2. Košíčky rozložené na plechu naplníme cestom a do každého košíčka do cesta pridáme maliny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 190 °C           
  • Teplovzdušná rúra: 170 °C             
  • Plynová rúra: stupeň 3       
  • Čas prípravy: asi 15 minút
  • Čas pečenia: asi 20 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 35 minút
  1. Muffiny necháme vychladnúť.
  2. Polevu pripravíme vo vodnom kúpeli, do teplovzdornej misky vložíme maslo, cukor, karob, mlieko a Solamyl. Misku položíme nad hrniec s mierne bublajúcou vodou, miska sa nesmie dotýkať hladiny. Za stáleho miešania krátko povaríme. Polevu nalejeme na muffiny a necháme ju stuhnúť. 

TIP: Do muffinov môžeme pridať aj čerstvé ríbezle alebo kompótované broskyne alebo marhule. Môžeme tiež ozdobiť sekanými orechmi alebo kandizovaným ovocím.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach