Kávové mafiny s nugátovou čokoládou sú jedným z našich obľúbených dezertov. Zjedia sa vždy veľmi rýchlo a chutia každéme.
Suroviny na kávové mafiny s nugátovou čokoládou ( rozpočet na 4 porcie ):
200 ml mlieka, 50 ml vanilkového acidofilného mlieka, 3 PL kávy, 2 PL práškového cukru, 75 g nugátovej čokolády, 2 vajcia, štipka soli, 100 g masla, 200 g hladkej múky, 50 g pšeničnej krupice, 2 ČL prášku do pečiva, maslo na vymastenie, práškový cukor na posypanie
Postup:
Mlieko zmiešame s acidofilným mliekom, pridáme kávu. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, potom pridáme mliečnu zmes s kávou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a krupicou, na dvakrát ho vmiešame do žĺtkovo-mliečnej zmesi. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a votrieme ho do cesta. Na záver pridáme nasekanú nugátovú čokoládu. Mafinový plech alebo formičky prípadne košíčky vhodné na pečenie jemne vymastíme maslom, naplníme do 3/4 a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 20 až 25 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Upečené kávové mafiny s nugátovou čokoládou uvoľníme z formy (z košíčkov ich nevyberáme) a posypeme práškovým cukrom.