Lietajúci šarkan s makom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Lietajúci šarkan s makomsuroviny:

1 pomaranč, 300 g Hery, 300 g cukru, 6 vajec, 400 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 50 g mletého maku, 300 g práškového cukru, štipka soli, 150 g lentiliek, 1 kus sladkého drievka alebo želé ovocie, potravinárske farbivo

Lietajúci šarkan s makom

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C (160 °C teplovzdušná). Na plech dáme papier na pečenie. Z pomaranča vytlačíme šťavu a dáme si z nej na stranu 5 lyžíc. Zvyšok šťavy rozriedime vodou na 150 ml. Heru a cukor vyšľaháme pomocou ručného mixéra, čím nám vznikne krém. Vajce vyšľaháme zvlášť. Múku, kypriaci prášok, mak a soľ zmiešame dohromady a za pomalého miešania do cesta opatrne pridáme pomarančovú šťavu. Cesto rozprestrieme na plech a pečieme v predhriatej rúre 30-40 minút. Necháme vychladnúť a obrežeme ho do tvaru lietajúceho šarkana. Zmiešame práškový cukor so 4-5 lyžicami pomarančového džúsu a potravinárskym farbivom. Ak bude treba, pridáme trochu vody na rozriedenie. Šarkana ozdobíme polevou.

Mohlo by vás zaujímať

Slivková torta s lieskovými orieškami

60 minútEnergia: 405 kcal.Slivková torta s lieskovými orieškami a mandľami vás prekvapí. Je to neobyčajný dezert. Slivková torta – suroviny: Cesto: 6 vajec, 100 g cukru, štipka… Čítaj ďaľej

Tip:

Slučky vyrežeme zo zvyškov torty a ozdobíme ich lentilkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach