25 minút
Suroviny na mandľové cookies ( cca 25 ks ):
113 g bezlepkového masla izbovej teploty, 100 g kokosového cukru, 1 vajíčko, 1 ČL vanilkového extraktu, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 40 g raw kakaa, 240 g mandľovej múky, 1-2 balenia kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Postup:
V miske zmiešame sypké suroviny – mandľovú múku a kakao, Maslo vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Prišľaháme vajíčko a vanilkový extrakt. Pridáme soľ a sódu bikarbónu, premiešame. Nakoniec primixujeme zmes kakaa a mandľovej múky. Prisypeme kúsky čokolády a premiešame. Lyžicou ukladáme na plech vyložený papierom kôpky asi 4 cm od seba. Pečieme pri 180ºC asi 8-10 minút. Koláčiky ncháme na plechu vychladnúť 5 minút a potom preložíme na mriežku.