Karob je podobný kakaovému prášku, ale obsah tuku a kalorická hodnota je podstatne nižšia. Je prirodzene sladký, preto už počas pečenia nemusíte pridávať žiadny cukor. Niekde môže byť karob známy ako „svätojánsky chlieb“ alebo „chlieb svätého Jána“. Sušienky sú bezlepkové, pretože na prípravu je použitá pohánková múka.
Suroviny na 2 menšie plechy:
130 g pohánkovej múky, 125 g rozpusteného masla, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice karobu, 50 g kvalitnej horkej čokolády, citrónová kôra, štipka soli
Postup:
Do mysy kuchynského robota vlejte rozpustené maslo, pridajte karob, štipku soli a za stáleho miešania pridávajte pohánkovú múku. Pridajte mlieko a citrónovú kôru, nakoniec vmiešajte najemno nakrájanú horkú čokoládu a všetko spolu premiešajte. Cesto by sa nemalo lepiť na ruky a zároveň by nemalo byť moc suché. Z cesta vyvaľkajte hrubšiu „placku“ a vykrajujte požadované tvary pomocou formičiek. Pohánkové sušienky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pri 190 stupňoch pečieme 15 minút.
Recept aj fotky pripravila foodblogerka: Cooking with Šůša, jej ďalšie nápady nájdete na blog.kitchenaid.cz