Pusinky z ricotty

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Pripravte si tieto chutné pusinky z ricotty:

Suroviny na Pusinky z ricotty (rozpočet na 30 kúskov):

200 g ricotty, 2 vajcia, 75 g hladkej múky, 1 ½  čajovej lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, 1 čajovej lyžičky mletej škorice, 1 polievková lyžica kryštálového cukru, 1 čajovej lyžičky vanilkového extraktu, olej na vyprážanie, 2 čajové lyžičky práškového cukru na posypanie

Pusinky z ricotty

Postup:

Gaštanová tvarohovo-smotanová torta

Do misky dáme ricottu a vajíčka a vymiešame, až kým sa suroviny nespoja. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu, kryštálový cukor a vanilkový extrakt. Miešame, až kým nám nevznikne hladké cesto. Do panvice nalejeme olej do výšky asi 2 cm. Rozohrejeme olej, až kým nie je horúci. Lyžičkou naberáme kúsky cesta a vkladáme ich do panvice, na jedenkrát vypražíme päť alebo šesť pusiniek. Dávame si pozor, aby sme nenaberali príliš veľké kúsky cesta, cesto totiž v oleji zväčší svoj objem. Na panvici ich rýchlo obraciame, a keď získajú zlato-hnedú farbu, jemne ich vyberieme a odložíme vedľa. Keď vyberáme pusinky z panvice, kladieme ich na kuchynskú utierku, aby sa prebytočný olej vsiakol. Keď sú všetky pusinky hotové, preložíme ich do servírovacej misky a cez malé sitko ich rovnomerne a husto posypeme práškovým cukrom. Podávame okamžite.

Nigella o pusinkách z ricotty: Nepopieram, že stáť za sporákom len preto, aby ste vypražili 30 lyžičiek ricotty a pohostili týmto dezertom návštevníkov, nie je práve najpríjemnejšie, no tieto pusinky sú také dobré, že nimi naozaj nikto nepohrdne. Okrem toho vás nestoja ani tak veľa práce, čím sa celý proces značne zjednoduší. Je mi jasné, čo treba urobiť a veľmi mi to neprekáža. Samozrejme, uprostred formálnej večere by sa mi nechcelo vstávať od stola, len aby som pripravila tento dezert (alebo možno aj áno, v niektorých prípadoch je lepšie čo najrýchlejšie zdúchnuť), no keď je okolo vás hŕba priateľov, ani nemáte pocit, že vás to zaťažuje. Mimochodom, pri večeri si dajte len nejaký ľahký drink. Samozrejme, je niekoľko ďalších dezertov, ktoré sú o niečo jednoduchšie, no pravdupovediac, mi v tomto momente nenapadá ani jeden. Po tom, čo sme odfotili obrázok na vedľajšej strane, ma doslova násilím museli odtiahnuť od stola, inak by som ich asi všetky zjedla.

Ďalšie stovky receptov v knihe Hostina-každé jedlo je sviatok od Nigelly.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach