Slané špargľové mini koláčiky

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Suroviny:

250 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 čajová lyžička soli, 125 g nízkotučného tvarohu, 75 ml mlieka, 100 g Hery (izbová teplota), 125 g zelenej špargle, 125 g bielej špargle, 1 jarná cibuľka, 1 zväzok pažítky, 2 vajcia, 200 g kyslej smotany, 50 g syra, korenie  

Sparglove kolace

Postup:

Z tvarohu, mlieka a 100 g Hery vypracujte hladké cesto. Môžete použiť i ručný mixér. Postupne primiešavajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.  Ak sa cesto lepí, pridajte ešte trochu múky. Až bude cesto hladké, rozdeľte ho na 12 častí. Rozvaľkajte ho na jemne pomúčenej doske do kruhu, s priemerom približne 14 cm. Pripravte si formu na cupcakes a vymažte ju. Vyváľkanými kruhmi cesta vysteľte jamky vo forme a nechajte malý okraj cesta presahovať cez okraje. Rúru predhrejte na 200 °C (180 °C teplovzdušnú). Olúpte bielu špargľu najmenej do polovice, zelenú špargľu stačí len v dolnej tretine a odstrihnite drevnaté konce. Špargľu nakrájajte na polcentimetrové plátky. Jarnú cibuľku a pažítku umyte a nakrájajte na krúžky. Kyslú smotanu, vajce a syr rozmixujte spolu so soľou a korením. Pridajte špargľu, jarnú cibuľku a pažítku. Všetko dobre premiešajte a zmesou naplňte pripravené formičky. Pečte 20-30 minút v predhriatej rúre, kým špargľovú koláčiky nemajú zlatistú farbu.

Doba prípravy: 35 min.

Doba pečenia: 30 min.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach