Trojfarebná bábovka

Doba prípravy 75 minútEnergia: 123 kcal.Náročnosť

Trojfarebná bábovka – suroviny:

Na cesto:

  • 5 bielkov
  • 140 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 100 ml oleja
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček Pudingu s malinovou príchuťou
  • 1 balíček Pudingu s čokoládovou príchuťou
  • 1 balíček Pudingu s vanilkovou príchuťou
  • 1 KL punčovej arómy

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy v prášku s punčovou príchuťou
  • 3 PL studeného mlieka

Ešte potrebujeme:

  • formu na bábovku (Ø 23 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť. Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť. Trojfarebná bábovka s punčovou polevou je hotová a môžeme ju servírovať.

  • Elektrická rúra: 150 °C
  • Teplovzdušná rúra: 130 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Doba pečenia: asi 45 minút

Tip:

Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú Dr.Oetker.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia515 kJ / 123 kcal1281 kJ / 306 kcal
Tuky6,73 g16,83 g
Sacharidy6,54 g16,35 g
Bielkoviny0,82 g2,06 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach