Trojfarebná bábovka – suroviny:
Na cesto:
- 5 bielkov
- 140 g práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 100 ml oleja
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček Pudingu s malinovou príchuťou
- 1 balíček Pudingu s čokoládovou príchuťou
- 1 balíček Pudingu s vanilkovou príchuťou
- 1 KL punčovej arómy
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy v prášku s punčovou príchuťou
- 3 PL studeného mlieka
Ešte potrebujeme:
- formu na bábovku (Ø 23 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť. Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť. Trojfarebná bábovka s punčovou polevou je hotová a môžeme ju servírovať.
- Elektrická rúra: 150 °C
- Teplovzdušná rúra: 130 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Doba pečenia: asi 45 minút
Tip:
Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú Dr.Oetker.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 515 kJ / 123 kcal | 1281 kJ / 306 kcal |
Tuky | 6,73 g | 16,83 g |
Sacharidy | 6,54 g | 16,35 g |
Bielkoviny | 0,82 g | 2,06 g |
Zdroj: Dr.Oetker