Ricotta krém ochutený kávou na čerstvých jahodách marinovaných v sekte

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny :

250 gramov ricotty, 100 gramov šľahačky, 20 gramov práškového cukru, 5 gramov instantnej kávy, 400 gramov jahôd, 50 ml sladkého biele sektu, čerstvá mäta na ozdobenie

Postup:

Ricottu spolu s cukrom a instantnou kávou vymiešame do hladkej peny. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Umyté jahody nakrájame na plátky a marinujeme v sekte. Takto pripravené jahody poukladáme do misky. Ozdobíme hotovým krémom a čerstvou mätou. K jahodám s riccottovým krémom podávané sladký biely sekt, ktorý je akoby čerešničkou na tomto dezerte.

Každý z uvedených receptov je nielen výborným tipom na slávnostný stôl, ale aj na prípravu nenáročných jedál, ktoré sa s pohárom dobre vychladeného sektu dajú vychutnať pri každej príležitosti. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach