Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou (bezlepkový)

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

500 g mäkkého polotučného tvarohu, 150 g smotany na šľahanie, 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa

Čokoládová hlina: 125 g kryštálového cukru, 125 g mandľovej múky, 125 g ryžových vločiek, 80 g Hery, 50 g kakaa

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou

Postup:

Rúru si predhrejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Ryžové vločky dajte do výkonného mixéra a rozmixujte na hladkú zmes. V miske zmiešajte rozmixované vločky, mandľovú múku, kryštálový cukor a kakao. Keď je zmes premiešaná, pridajte rozpustenú Heru. Dôkladne premiešajte.

Na plech rozložte papier na pečenie. Pripravenú „hlinu“ vysypte na plech a roztiahnite na rovnako vysokú vrstvu. Pečte v rúre 10 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte úplne vychladnúť a opäť premiešajte. „Hlina“ je hotová.

V malom hrnčeku nechajte zovrieť smotanu. Potom odstavte z ohňa a nalámte do nej čokoládu. Nechajte päť minút stáť a rozmiešajte malou metličkou dohladka. Nechajte chvíľku vychladnúť. Zmes môže byť vlažná, nesmie však byť horúca.

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou

Do kuchynského robota s metlou na šľahanie dajte tvaroh a pridajte k nemu čokoládovo-smotanovú zmes. Spolu šľahajte, až vznikne hladký a nadýchaný krém. Primiešajte do nej 10 lyžíc čokoládovej hliny.

Pripravte si poháriky, v ktorých tento dezert najlepšie vynikne. Na ich dno dajte trochu hliny, na ňu vrstvu tvarohového krému a navrch opäť hlinu. Pokojne môžete pridať ešte vrstvu ovocia.

A čo sa hodí do hliny viac ako kvietky? Skvele vyzerajú aj lesné jahody. Pohrajte sa s vašim dezertom a urobte si svoju jedlú záhradku čo najveselšiu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach