Slávnostné jablkové tiramisu

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na slávnostné jablkové tiramisu:

Na jablkovú náplň: 130 g hrozienok, 50 ml rumu, 800 g jabĺk, 100 g cukru, 1 KL citrónovej arómy, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček (á 40 g) Zlatého klasu, 100 ml jablkovej šťavy, 2 balíčky škoricového cukru, 50 g mandľových hranolčekov

Na tvarohovú náplň: 400 g nátierkového masla bez príchute, 500 g nízkotučného tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru

Na korpus: 240 g medových plátov, 6 PL jablkovej šťavy

Na mandľový krokant: 3 PL cukru, 50 g mandľových hranolčekov

Ešte potrebujeme: formu alebo plech na pečenie (asi 30 x 20 cm), papier na pečenie

jablkové tiramisu

Postup:

Na prípravu náplne namočíme hrozienka na 2 hodiny do rumu. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a podusíme s cukrom, arómou a vanilínovým cukrom asi 5 minút. Zlatý klas rozmiešame v jablkovej šťave, pridáme k poduseným jablkám a krátko povaríme. Hrniec odstavíme zo sporáka. Pridáme hrozienka, škoricový cukor a mandle. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Na prípravu tvarohovej náplne ručne vymiešame nátierkové maslo, tvaroh a vanilkový cukor dohladka. Na prípravu korpusu vyložíme dno formy alebo plechu medovými plátmi a pokropíme jablkovou šťavou.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodové tiramisu

30 minútEnergia: 790 kcal.Suroviny na Jahodové tiramisu: 500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd,… Čítaj ďaľej

Jablkovú náplň rovnomerne nanesieme na medové pláty. Na jablkovú náplň rozotrieme tvarohovú náplň. Múčnik uložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc. Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame mandle. Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant zakryjeme papierom na pečenie a váľkom podrvíme na malé kúsky. Tiramisu pred podávaním ozdobíme krokantom.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodová pena

Jahody sú mimoriadne obľúbené ovocie. V sezóne je  ich plno v obchodoch i na trhu a vtedy sú najzrelšie a najsladšie. Dokonca si vtedy môžeme jahody nazbierať aj na poli, … Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach