Tropicky ovocný tartar

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny:

100 ml kokosového mlieka, 50 g masla, limetková šťava, 2 cl Bacardi, ananás, mango, jahody, 50 g jemného tvarohu, 10 g trstinového cukru, kúsok z vanilkového lusku

ovocný tartar

Postup:

Trstinový cukor si rozpustime na malú panvicu, dávame pozor aby nám nezhorel. Keď je rozpustený, pridáme maslo, zalejeme kokosovým mliekom a povaríme, kým sa nám cukor neroztopí a omáčka  nezhustne. Pridáme bacardi  a dochutíme  limetkovou  šťavou. Necháme omáčku vychladnúť a medzi tým si ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky (kúsky), dáme do misky a taktiež dochutíme limetkovou šťavou. Ak je potrebné môžeme pridať trošku cukru, záleží na chuti ovocia. Premiešame. Tvarohovú penu vymiešame z jemného tvarohu, cukru a vanilky. Pre efektné servírovanie použijeme okrúhlu formičku, na tanier si nalejeme omáčku, vložíme nakrájané ovocie a zalejeme tvarohovou penou. Formičku opatrne odstránime a dielo prizdobíme čerstvou mätou alebo čerstvým ovocím.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach