15 minút
Suroviny na chia puding s gréckym jogurtom, medom a figami (počet porcií: 6 porcie):
- 400 ml odšťavenej pomarančovej šťavy
- 60 g chia semienok
- 80 g medu
- kôra z 2 pomarančov
- 400 g gréckeho jogurtu
- 250 g mascarpone
- 12 čerstvých fíg
Potrebujeme: odšťavovač na citrusy, strúhadlo na kôru, metličku, 6 sklenených pohárov, grilovacie kliešte, gril
Postup:
Do pomarančovej šťavy primiešame chia semienka, 20 g medu a kôru z 1 pomaranča. Necháme aspoň 2 hodiny v chládku napučať. V druhej miske pomocou metličky dôkladne zmiešame jogurt s mascarpone, 60 g medu a kôrou z 1 pomaranča.
Polovicu umytých fíg nakrájame na tenké plátky a ozdobne poukladáme na steny pohára. Zvyšné figy rozpolíme a grilujeme na rozohriatom grile reznou stranou nadol.
Servírovanie: Na dno pohára nalejeme vrstvu chia pudingu. Potom pridáme vrstvu jogurtového krému a ukončíme vrstvou chia pudingu. Ugrilované figy prekrojíme na polovicu a uložíme na vrch dezertu.