Suroviny na malinové pohladenie:
Na ovocnú náplň: 300 g mrazených malín, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 zarovnaná KL Solamylu jemného zemiakového škrobu
Na krém: 500 g polotučného tvarohu, 30 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, šťava z 1 citróna
Ešte potrebujeme: 4 dezertné poháre
Postup:
Na prípravu ovocnej náplne odoberieme asi 12 malín na ozdobenie. Zvyšok malín vložíme do kastrólika. Pridáme cukor, vanilkový cukor a na nízkom stupni zahrievame. Pridáme škrob a ešte asi 1 minútu zahrievame. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na prípravu krému v mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a šťavou a dohladka.
Mohlo by vás zaujímať
Pomocou polievkovej lyžice plníme poháre striedavo krémom a ovocnou náplňou. Ozdobíme zvyšnými malinami a do podávania odložíme do chladničky.
Recept a Foto: Dr.Oetker