Čokoládový ježko

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Čokoládový ježko – suroviny:

3 vajcia, 175 g cukru, 3 lyžice rumu, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 200 g polohrubej múky, 150 g masla, 3 žľtky, 3 lyžice kakaa, 3 lyžice práškového cukru, 50 g rozpolených mandlí,100 g čokoládovej polevy

Postup:

Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme do neho 100g cukru. Vyšľaháme 3 žľtky, 75 g cukru, rum, vanilkový cukor a soľ do peny. Striedavo pridávame sneh z bielkov a preosiatu múku, cesto vareškou opatrne miešame. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme asi 45 minút. Upečené cesto dáme vychladnúť a nakrájame na vodorovné pláty.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládový koláč s horkým kakaom

45 minútEnergia: 321 kcal.Vyskúšajte náš recept na čokoládový koláč, ktorý vám zdvihne náladu:-) Suroviny na Čokoládový koláč s horkým kakaom: 2 hrnčeky kryštáľového cukru, 1 hrnček vody,… Čítaj ďaľej

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkami, pridáme štipku soli a kakao. Krémom potrieme piškótové pláty a zostavíme ježka. Hotovú čokoládovú polevu rozohrejeme na vodnom kúpeli. Ježka polejeme polevou a napicháme doňho rozpolené mandle. Čokoládový ježko je hotový. Ak máte deti určite nič nezostane!

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach