Čokoládový ježko – suroviny:
3 vajcia, 175 g cukru, 3 lyžice rumu, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 200 g polohrubej múky, 150 g masla, 3 žľtky, 3 lyžice kakaa, 3 lyžice práškového cukru, 50 g rozpolených mandlí,100 g čokoládovej polevy
Postup:
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme do neho 100g cukru. Vyšľaháme 3 žľtky, 75 g cukru, rum, vanilkový cukor a soľ do peny. Striedavo pridávame sneh z bielkov a preosiatu múku, cesto vareškou opatrne miešame. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme asi 45 minút. Upečené cesto dáme vychladnúť a nakrájame na vodorovné pláty.
Mohlo by vás zaujímať
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkami, pridáme štipku soli a kakao. Krémom potrieme piškótové pláty a zostavíme ježka. Hotovú čokoládovú polevu rozohrejeme na vodnom kúpeli. Ježka polejeme polevou a napicháme doňho rozpolené mandle. Čokoládový ježko je hotový. Ak máte deti určite nič nezostane!