Jahodové osvieženie – Jahodová torta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Jahodové osvieženie – Jahodová torta – suroviny:

100 g Hery, 125 g hnedého cukru, 120 g hladkej múky, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 polievková lyžica prášku do pečiva, 300 g termizovaného tvarohu (najchutnejší je RAJO v kelímku), 1 vanilkový cukor, jahody

Jahodová torta

Postup:

Zmäknutú Heru vymiešame šľahačom spolu s hnedým cukrom, vajciami a vanilkovým cukrom do peny. Potom pridáme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20 minút. Potom necháme korpus vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Kráľovská jahodová torta

60 minútKráľovská jahodová torta – suroviny (rozpočet na 16 kúskov ): Korpus: 16 vajec, 175 g cukru, 150 g hladkej múky, 50 g škrobu Krém: 10… Čítaj ďaľej

Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a natrieme na korpus. Jahody prekrojíme napoly a poukladáme na tortu. Dáme vychladnúť do chladničky. Jahodová torta je hotová. Pred podávaním môžeme pridať šľahačku. Dobrú chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach