Jahodové tiramisu

Doba prípravy 30 minútEnergia: 790 kcal.Náročnosť

Suroviny na Jahodové tiramisu:

500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd, griotka, podlhovasté piškóty, 4 pláty želatíny, kakaový prášok.

Postup:

Tvaroh vymiešame s cukrom a 1 vanilkovým cukrom.  Smotanu  na šľahanie vyšľaháme s lyžicou cukru a 1 vanilkovým  cukrom do tuha. Želatínu pripravíme podľa návodu a keď začne tuhnúť, vlejeme ju do šľahačky. Spolu s časťou pokrájaných jahôd  primiešame k tvarohu.

Mohlo by vás zaujímať

Tiramisu poháriky z grilovaného banánu

30 minútPríprava: cca 30 minút + chladenie / 2 – 3 porcie Suroviny na Tiramisu poháriky z grilovaného banánu 2 banány vanilkový cukor 250 g mascarpone… Čítaj ďaľej

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fóliou, na dno poukladáme pokrájané jahody, na ne natrieme vrstvu krému, potom položíme vrstvu piškót, opäť jahody, krém, piškóty, až do spotrebovania celého krému. Posledná vrstva sú piškóty. Prikryjeme fóliou a necháme v chlade stuhnúť. Potom opatrne vyklopíme, odstránime fóliu a jahody  posypeme kakaom zmiešaným s práškovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Ovocný pohár s mascarpone 

Ovocný pohár s mascarpone 

Suroviny na ovocný pohár s mascarpone: 1 balík Piškótov 0,2 dcl Káva1 PL Vanilkového cukru0,150 g Mascarpone0,50 g Kyslá smotana1 ČL Kakao250 ml Šľahačkovej smotany … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach