Jahodovo-smotanová torta

Doba prípravy 75 minútNáročnosť

Jahodovo-smotanová torta – suroviny:

100 g horkej čokolády, 300 g Hery izbovej teploty, 300 g kryštálového cukru, 6 vajec, 300 g polohrubej múky, 100 g mletých lieskových orieškov, 2 lyžičky prášku do pečiva, 150 ml mlieka, 300 g smotanového syra, 50 g práškového cukru, 400 ml smotany, 2 lyžičky vanilkového cukru, 500 g jahôd (ideálne menších), štipka soli, papier na pečenie

Jahodovo-smotanová torta

Postup:

Na prípravu jahodovej torty si predhrejte rúru na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Plech si vyložte papierom na pečenie. Čokoládu nalámte na menšie kúsky a spolu s Herou ju nechajte rozpustiť v hrnci na miernom ohni.

Cukor a vajcia mixérom vyšľahajte do krémovej konzistencie. Pomaly primiešavajte tekutú zmes čokolády a rastlinnej tukovej nátierky.

Do misy, v ktorej máte zmes múky, mletých lieskových orechov a štipky soli prilievajte za stáleho miešania mlieko, kým vám nevznikne cesto. Na pripravený plech s papierom na pečenie rozprestrite cesto a umiestnite ho do predhriatej rúry na približne 20 minút. Či je cesto hotové, si môžete skontrolovať pomocou drevenej špajdle, ktorá by po zapichnutí mala ostať suchá.

Smotanový syr a práškový cukor si vyšľahajte do jemného krému. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľahajte elektrickým ručným mixérom, a postupne pridávajte krém zo smotanového syra. Hotovú náplň nechajte vychladnúť v chladničke. Medzitým si očistite jahody, z ktorých polovicu nakrájajte na plátky a ostatné nechajte vcelku.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodová torta

Jahodové osvieženie – Jahodová torta

60 minútJahodové osvieženie – Jahodová torta – suroviny: 100 g Hery, 125 g hnedého cukru, 120 g hladkej múky, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 polievková… Čítaj ďaľej

Vychladnuté cesto rozkrojte na dve rovnako veľké plochy. Vreckom na zdobenie naplneným krémom budete tvoriť rovnomerné guľôčky na prvý korpus, ale nechávajte si cca 2 cm okraje, aby vám neskôr krém nevytiekol, a následne na krémové guľôčky naukladáte plátky pripravených jahôd.

Na vrch prvého už ozdobeného korpusu položte druhý a ozdobte ho rovnakým spôsobom väčšími kusmi jahôd. Tortu nechajte vychladnúť v chladničke. Nakoniec ju nakrájajte na menšie kúsky a podávajte ako jahodové rezy.

Doba prípravy: 55 min
Doba pečenia: 20 min

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach