Malinovo tvarohová torta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 100 g zmäknutého masla alebo margarínu, 30 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna, štipka soli, 4 žĺtky, 4 bielky, 90 g cukru, 150 g mletého maku, 70 g nasekaných lieskových orieškov
Na náplň: 250 g tvarohu, 100 g práškového cukru, nastrúhaná kôra a šťava z polovice chemicky neošetreného citróna, 1 balíček vanilkového cukru, 500 ml smotany na šľahanie, 11/2 balíčka želatínového stužovača, 50 ml vlažnej vody
Na polevu: 300 g čerstvých alebo zmrazených malín, 50 g práškového cukru, 1/2 balíčka želatinového stužovača, 50 ml vlažnej vody
Ešte potrebujeme: tortovú formu (priemer 26 cm)

Malinovo tvarohová torta

Príprava:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky. Bielky a cukor elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dotuha a zľahka spolu s makom a orieškami vmiešame do cesta. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 175 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2-3
Čas pečenia: asi 40 minút

Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač (11/2 balíčka) pripravíme so 150 ml vody podľa návodu na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou. Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky. Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.

TIP: Maliny môžeme nahradiť čerstvými alebo mrazenými jahodami v pomere 1:1.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach