Suroviny na Mangové tortičky:
Korpus: 1 hrnček vlašských orechov (orecha treba na 4 – 8 hodín vopred namočiť do vody, aby zmäkli), 1 hrnček datlí (tiež je dobré ich na pár hodín vopred namočiť), 1 hrnček strúhaného nesladeného kokosu.
Mangový krém: 2 očistené a pokrájané mangá, pre výraznejšiu chuť môžeme pridať aj sušené a vopred namočené mango, 1 hrnček zohriateho kokosového oleja.
Okrem toho: Čerstvé ovocie na ozdobenie tortičiek.
Postup:
Ponorným mixérom rozmixujeme všetky prísady na prípravu korpusu – vlašské orechy, kokos a datle (na hrubšie). Z datlí nezabudnime vybrať kôstky. Potom si pripravíme malé formičky a na dno napevno natlačíme orechovo-kokosovú hmotu. Ak sa hmota zle natláča, môžeme si priebežne namáčať ruky, aby sme orechovo-kokosovú hmotu, ktorá slúži ako korpus tortičky, dobre natlačili a aby držala tvar. Potom do mixéra vložíme 2 veľké očistené a pokrájané mangá a pre výraznejšiu chuť môžeme pridať ešte aj trochu namočeného sušeného manga. Pridáme 1 hrnček zohriateho kokosového oleja. Všetko dobre vymixujeme na jemný krém, ktorý natrieme na tortičku až po vrch formičky. Povrch zahladíme a ozdobíme ovocím, prípadne aj lístkami mäty a medovky. Hotové tortičky vložíme zachladiť do mrazničky, alebo ak máme viac času, tak na pár hodín do chladničky.
Dobrý tip:
Ak chcete namiesto malých tortičiek pripraviť veľkú tortu do bežnej tortovej formy, použite zo základných surovín namiesto 1 hrnčeka vždy 1,5 hrnčeka.
Recept pripravila: Zuzana Frešo