Ríbezľová torta so snehovým čepcom

Doba prípravy 45 minútEnergia: 346 kcal.Náročnosť

Ríbezľová torta so snehovým čepcom – suroviny:

500 g ríbezlí, 100 g masla, 75 g kryštálového cukru, vanilka, štipka soli, 5 vajec, 300 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 lyžice strúhanky, 2 lyžice smotany, 150 g práškového cukru, 100 g strúhaných mandlí

Postup:

Ríbezle umyjeme a osušíme. Maslo s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridáme vanilku, soľ a žĺtky. Spojíme so zmesou múky a prášku do pečiva. Napokon pridáme smotanu. Tortovú formu vymastíme a naplníme cestom. Povrch posypeme strúhankou. Bielka vymiešame do peny, za stáleho miešania pridáme cukor a došľaháme tuhý sneh.

Mohlo by vás zaujímať

Marhuľovo-ríbezľová buchta

Marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou

60 minútSuroviny na marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, ½ hrnčeka rozpustenej Hery, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 balíček… Čítaj ďaľej

Polovicu zmiešame s mandľami a ríbezľami, upravíme na cesto a zakryjeme zvyšnou polovicou snehu. Pečieme

1 porcia: 1448 kJ / 346 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach