45 minútEnergia: 346 kcal.
Ríbezľová torta so snehovým čepcom – suroviny:
500 g ríbezlí, 100 g masla, 75 g kryštálového cukru, vanilka, štipka soli, 5 vajec, 300 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 lyžice strúhanky, 2 lyžice smotany, 150 g práškového cukru, 100 g strúhaných mandlí
Postup:
Ríbezle umyjeme a osušíme. Maslo s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridáme vanilku, soľ a žĺtky. Spojíme so zmesou múky a prášku do pečiva. Napokon pridáme smotanu. Tortovú formu vymastíme a naplníme cestom. Povrch posypeme strúhankou. Bielka vymiešame do peny, za stáleho miešania pridáme cukor a došľaháme tuhý sneh.
Mohlo by vás zaujímať
Polovicu zmiešame s mandľami a ríbezľami, upravíme na cesto a zakryjeme zvyšnou polovicou snehu. Pečieme
1 porcia: 1448 kJ / 346 kcal