Mandľová torta na oslavu

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Slávnostná mandľová torta na oslavu poteší každého oslávenca

Suroviny:

Na cesto: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 6 žĺtkov, 80 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 PL mandľového likéru (napr. Amaretto), 6 bielkov, 80 g cukru, 200 g strúhaných mandlí

Na náplň: 500 ml smotany na šľahanie, 100 g orieškového krému typu Nutella, 2 balíčky Smeta-fixu

Na ozdobenie: 2 vrchovaté PL hotového krému, 130 g nadrobno nakrájanej mliečnej čokolády, 2 PL opražených plátkov mandlí

Ešte potrebujeme: tortovú formu s priemerom 26 cm

Mandľová torta na oslavu

Postup:

Na cesto rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Žĺtky, práškový cukor, vanilínový cukor a likér vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny a vmiešame vychladnutú polevu. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a zľahka ručne vmiešame mandle. Sneh pridáme do vaječnej zmesi a ručne vymiešame hladkú hmotu. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm) a uhladíme.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľová torta s ricottou

60 minútMandľová torta s ricottou – suroviny: maslo na vymastenie formy, 120 g mletých mandlí, 120 g mäkkého masla, 120 g cukru, 4 vajcia, 50 g… Čítaj ďaľej

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme.Na náplň zmiešame smotanu s orieškovým krémom, smeta-fixom a vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom na hladký krém. 2 PL náplne odložíme na ozdobu a 2/3 natrieme na spodnú polovicu korpusu. Priložíme hornú polovicu korpusu a zvyšným krémom potrieme povrch a okraj torty. Na polevu rozpustíme za stáleho miešania v kastróliku 2 PL náplne a čokoládu. Necháme vychladnúť. Polevu nalejeme na povrch torty a rozotrieme. Povrch a okraje torty posypeme plátkami mandlí. Mandľová torta na oslavu je hotová. Pred podávaním uložíme tortu na 1 hodinu do chladničky.

Doba pečenia: asi 30 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach