Snehová torta so šľahačkou

Doba prípravy 60 minútEnergia: 388 kcal.Náročnosť

Snehová torta so šľahačkou – suroviny:

200 g lieskových orieškov, 175 g práškového cukru, 1 lyžička škrobovej múčky, trochu tuku a polohrubej múky, 6 bielkov, štipka soli, ½ a 1/8 l šľahačky, 100 g čokolády v tenkých tabuľkách, kakao na poprášenie.

Postup:

Oriešky opražíme nasucho na panvici, rozprestrieme ich na utierku a trením ich zbavíme šupky. Potom ich zomelieme. Preosiaty práškový cukor zmiešame so 150 g orieškov a škrobovou múčkou. Pripravíme si 5 kusov papiera na pečenie, tvarom a veľkosťou zodpovedajúcich veľkosti tortovej formy, vymastíme ich a poprášime múkou. Z bielkov vyšľaháme sneh, osolíme a dochutíme cukrovou zmesou. Sneh rozotrieme na pripravené kruhy, rozložíme na plech a upečieme. Šľahačku s cukrom vyšľaháme dotuha, 2/3 zmiešame so zvyšnými 50 g orieškov. Krém natrieme na 4 vychladnuté korpusy, uložíme ich na seba.

Mohlo by vás zaujímať

Torta Pavlova

Torta Pavlova plnená krémom, zdobená šľahačkou

45 minútĽahká a nadýchaná torta Pavlova z bielkového snehu plnená krémom a zdobená šľahačkou a čerstvým ovocím je najpopulárnejšia v Austrálii a na Novom Zélande. V… Čítaj ďaľej

Vrch prikryjeme posledným snehovým plátom. Celú tortu potrieme zvyškom hustej šľahačky a na vrchnom pláte si vyznačíme 12 porcií. Tortu uložíme na chladné miesto a krátko pred podávaním ju ozdobíme. Každú porciu ozdobíme malou ružičkou šľahačky. V strede vytvoríme vejár z tabuliek čokolády a zvyšnými tabuľkami čokolády obložíme boky torty. Takto pripravenú tortu nakoniec poprášime kakaom. Snehová torta so šľahačkou je hotová. Môžeme si na nej pochutiť.

1 porcia: 1624 kJ / 388 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach