Torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím

Doba prípravy 130 minútEnergia: 239 kcal.Náročnosť

Suroviny na torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím ( vystačí na asi 8 porcií ):

Na hmotu: 4 bielky, 220 g cukru, 2 KL vínneho octu, 2 PL Solamylu jemného kukuričného škrobu

Na krém a ozdobenie: 1 balíček Zlatého klasu Premium, 750 ml mlieka, 4 žĺtky, 1 balíček Vanilkového cukru, 250 g mascarpone, 250 g čerstvých jahôd, 4 broskyne, niekoľko lístkov mäty

Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), elektrický ručný šľahač

Torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím

Postup:

Na prípravu hmoty v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým bude sneh lesklý a pevný. Nakoniec vmiešame ocot a škrob. Hmotu rozdelíme na 3 diely a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme 3 korpusy s ø asi 15 cm. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím
  • Elektrická rúra: 110 °C
  • Teplovzdušná rúra: 90 °C
  • Plynová rúra: stupeň 1
  • Doba sušenia: asi 90 minút
  • Doba prípravy: asi 40 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 130 minút

Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a ďalej sušíme až do vychladnutia rúry.

Korpusy necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Torta Pavlova

Torta Pavlova plnená krémom, zdobená šľahačkou

45 minútĽahká a nadýchaná torta Pavlova z bielkového snehu plnená krémom a zdobená šľahačkou a čerstvým ovocím je najpopulárnejšia v Austrálii a na Novom Zélande. V… Čítaj ďaľej

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom, žĺtkami a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. Potom do pudingu zašľaháme mascarpone elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Ovocie očistíme a nakrájame na malé kúsky.

Na podnos opatrne prenesieme jeden korpus a potrieme ho 1/3 krému. Na krém naukladáme 1/3 nakrájaného ovocia a priložíme druhým korpusom. Opäť potrieme 1/3 krému a poukladáme ovocie. Opatrne priložíme tretí korpus, potrieme zvyškom krému a dozdobíme ovocím a lístkami mäty. Tortu odložíme do chladničky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach