Suroviny na torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím ( vystačí na asi 8 porcií ):
Na hmotu: 4 bielky, 220 g cukru, 2 KL vínneho octu, 2 PL Solamylu jemného kukuričného škrobu
Na krém a ozdobenie: 1 balíček Zlatého klasu Premium, 750 ml mlieka, 4 žĺtky, 1 balíček Vanilkového cukru, 250 g mascarpone, 250 g čerstvých jahôd, 4 broskyne, niekoľko lístkov mäty
Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu hmoty v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým bude sneh lesklý a pevný. Nakoniec vmiešame ocot a škrob. Hmotu rozdelíme na 3 diely a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme 3 korpusy s ø asi 15 cm. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
- Elektrická rúra: 110 °C
- Teplovzdušná rúra: 90 °C
- Plynová rúra: stupeň 1
- Doba sušenia: asi 90 minút
- Doba prípravy: asi 40 minút
- Celkový čas prípravy: asi 130 minút
Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a ďalej sušíme až do vychladnutia rúry.
Korpusy necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom, žĺtkami a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. Potom do pudingu zašľaháme mascarpone elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Ovocie očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Na podnos opatrne prenesieme jeden korpus a potrieme ho 1/3 krému. Na krém naukladáme 1/3 nakrájaného ovocia a priložíme druhým korpusom. Opäť potrieme 1/3 krému a poukladáme ovocie. Opatrne priložíme tretí korpus, potrieme zvyškom krému a dozdobíme ovocím a lístkami mäty. Tortu odložíme do chladničky.