Ľadový vietor

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na koláč Ľadový vietor:

Biela piškóta: 10 bielkov, 350 g cukor, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Žltý krém: 10 žĺtkov, 4 lyžice cukru, 4 lyžice hladkej múky (môže aj dve lyžice škrobu plus dve lyžice hladkej múky), 2.5 dl mlieka, 2 balenia vanilkového cukru, 250 g masla

Biely krém: 0,5 l šľahačky na šľahanie (alebo 3 balenia šľahačky v prášku )

Ďalej potrebujeme: banány, citrón, kiwi, čerešne (ovocie nemusí byť všetko, stačí jeden druh)

Ľadový vietor

Postup:

Dobre vymiešame vajcia a postupne pridávame cukor, lyžičku po lyžičke. Zamiešajte a pridajte 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Na plech dajte papier na pečenie, nalejte a zmes rovnomerne rozotrite. Pečieme jednu hodinu pri 150 ° C. Vychladenú piškótu rozrežeme na tri časti. Žĺtky, cukor, múku a vanilkový cukor dobre premiešajte s trochou mlieka. Ostatné mlieko dajte rozvariť. Žĺtkovú zmes vylejte do vriaceho mlieka a miešajte kým neuvaríte hustý puding.Po vychladnutí vymiešajte s maslom do peny. Môžete pridať ešte jeden vanilkový cukor a trochu citrónovej kôry. Pripravte si plátky banánu aj kiwi..nakvapkajte na banány trochu citrónovej šťavy..(nebudú hnednúť )

Mohlo by vás zaujímať

Kokosové rezy

45 minútSuroviny na kokosové rezy (rozpočet na približne 60 kúskov): 250 g hladkej múky, ½ bal. prášku do pečiva, 1 bal. vanilkového pudingového prášku, 120 g… Čítaj ďaľej

Vrstvíte:

  1. bielková piškóta,
  2. žltý krém,
  3. banány,
  4. šľahačka
  5. bielková piškóta,
  6. šľahačka
  7. kiwi,
  8. čerešne –
  9. bielková piškóta

Zdobíme šľahačkou, ovocím,orieškami atď

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach