Nepečené čokoládové guľôčky

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto:1 balenie BB pudingu kakaového (250 g), 250 g zmäknutého masla, 2 zarovnané PL práškového cukru
Na náplň: 100 g masla, 2 PL práškového cukru, 2 PL rumu, višne naložené v rume
Na ozdobenie: 1 balíček Zdobenia tmavého, 1 balíček Zdobenia pestrého

čokoládové guľôčky

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v mise ručne BB puding, maslo a cukor a vypracujeme hladké cesto. Uložíme na pol hodiny do chladničky. Na prípravu náplne ručne vymiešame maslo, cukor a rum dohladka. Cesto z chladničky rozdelíme na 20 kúskov a z každého vytvarujeme placku. Do stredu kávovou lyžičkou dáme kúsok náplne a višňu. Ručne tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v tmavom alebo pestrom zdobení. Až do podávania uložíme na chladné miesto.

Tip: Namiesto višní môžeme použiť aj hrozienka naložené v rume.

Počet kusov: 20
Doba prípravy: asi 35 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach