Baklažánový kaviár s tahini pastou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na baklažánový kaviár s tahini pastou:

1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 1-2 PL olivového oleja, 1 ks granátové jablko

Postup:

Baklažán upečieme v rúre, necháme vychladnúť a ošúpeme ho. V nádobe rozmixujeme ponorným mixérom spolu s uvareným cícerom, tahini pastou, sušenými paradajkami, koreninami a olivovým olejom.

Mohlo by vás zaujímať

Nátierka z pečeného baklažánu

Nátierka z pečeného baklažánu a syra

15 minútNátierka z pečeného baklažánu a syra – suroviny: 120 g strúhaného syra, 1 väčší baklažán, 150 g vareného cíceru, 2 PL tahini (sezamová pasta), šťava… Čítaj ďaľej

Takto pripravenú nátierku – kaviár posypeme zrnkami granátového jablka a podávame spolu s domácim chlebíkom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach