Paradajková bruschetta – suroviny:
3 bagety, 50 g strúhaného parmezánu, 100 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 5 paradajok, 50 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok, 1 lyžica nasekanej bazalky, 2 jarné cibuľky, olivový olej, soľ, korenie
Postup:
Maslo zmiešame s parmezánom, roztlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou a ľahko osolíme. Vzniknutú zmes natrieme na polovice bagiet. Paradajky prepolíme, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grile z oboch strán cca 5 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na drobnejšie kocky.
Mohlo by vás zaujímať
Vložíme do misky a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájané olivy, nakrájané sušené paradajky a bazalku. Dochutíme olivovým olejom, soľou a korením. Namazané bagety ugrilujeme na strednom ohni z oboch strán cca. 3-4 minúty.
Mohlo by vás zaujímať
Doba prípravy: 30 minút
Doba grilovania: 10 minút, priama metóda, stredný oheň