Paradajková bruschetta

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Paradajková bruschetta – suroviny:

3 bagety, 50 g strúhaného parmezánu, 100 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 5 paradajok, 50 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok, 1 lyžica nasekanej bazalky, 2 jarné cibuľky, olivový olej, soľ, korenie

Paradajková bruschetta

Postup:

Maslo zmiešame s parmezánom, roztlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou a ľahko osolíme. Vzniknutú zmes natrieme na polovice bagiet. Paradajky prepolíme, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grile z oboch strán cca 5 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na drobnejšie kocky.

Mohlo by vás zaujímať

Paradajková bruschetta bazalkou

15 minútParadajková bruschetta bazalkou – suroviny: pečivo na brusketu 8 plátkov asi 1cm hrubých, veľké paradajky 4-6 ks, cesnak 2-3 strúčiky, olivový olej extra virgin 40… Čítaj ďaľej

Vložíme do misky a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájané olivy, nakrájané sušené paradajky a bazalku. Dochutíme olivovým olejom, soľou a korením. Namazané bagety ugrilujeme na strednom ohni z oboch strán cca. 3-4 minúty.

Mohlo by vás zaujímať

Slané Ajvar koláčiky

Slané Ajvar koláčiky

Slané Ajvar koláčiky sú výborné teplé i za studena. Suroviny na slané Ajvar koláčiky: 300 g lístkového cesta200 ml jemného Ajvaru2 lyžice olivového olejasoľ a korenie2 … Čítaj ďaľej

Doba prípravy: 30 minút

Doba grilovania: 10 minút, priama metóda, stredný oheň

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach