Plnené paradajky so salsou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na plnené paradajky so salsou:

Na paradajky: 400 g Biele fazuľky (z konzervy), 2-3 Sušené paradajky v oleji, 2-4 tabasco, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g Šampiňóny, 2 lyžica olivového oleja, 1 nasekaná cibuľa, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 3 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate, 12 Mäsité paradajky, olej na potrenie

Salsa: ½ Zväzok petržlenu, 2-3 Stonky mäty, 3 Lyžice kapary, 1 v, 1 lyžica dijonské horčice, šťava z ½ citrónu, 120 ml olivového oleje

Plnené paradajky so salsou

Postup:

Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a v miske ich jemne roztlačíme vidličkou. Sušené paradajky najemno nasekáme a zmiešame s fazuľou, tabascom a cesnakom. Šampiňóny očistíme, osušíme kuchynskou utierkou a v mixéru najemno rozmixujeme. Nasekanú cibuľu opražíme na oleji 6-7 minút. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania varíme ďalších 10 minút, až sa tekutina odparí. Vmiešame fazuľovú zmes, osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať

Plnené paradajky s ryžou

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

50 minútSuroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g… Čítaj ďaľej

Pridáme petržlen a odstavíme. Z paradajok odrežeme vrch. Paradajky vydlabeme, vnútro osolíme a okoreníme, naplníme zmesou fazule a šampiňónov. Prikryjeme, paradajky potrieme olejom a pri strednom stupni grilujeme 8-10 minút, až je náplň teplá a dužina mäkká. Na salsu verde umyjeme bylinky, osušíme ich a lístky otrháme. Všetky prísady zmiešame, až vznikne hustá pasta. Salsu podávame s teplými paradajkami.

Doba na prípravu: 50 minút
Náročnosť: Jednoduché
Doba grilovania: 8 – 10 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach