Šalát s grilovanou broskyňou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Broskyne môžete ugrilovať vopred a podávať po ich vychladnutí. Neuškodí im ani pobyt v chladničke, ostanú mäkké a aromatické. Vyskúšajte tento chutný recept a pripravte si šalát s grilovanou broskyňou.

Suroviny na šalát s grilovanou broskyňou :

3 broskyne, rozkrojené na polovice, 10-15 čerstvých listov bazalky, 80 g pomrveného syru feta, panenský olivový olej vysokej kvality, 1 citrón, rozkrojený na polovicu, soľ

Šalát s grilovanou broskyňou
https://www.shutterstock.com

Postup:

Predhrejeme si gril alebo panvicu na grilovanie. Potrieme broskyne rozkrojené na polovice olejom a grilujeme 3 minúty, až kým sa neobjavia tmavé vzory na ich povrchu. Odložíme z ohňa a necháme chvíľu vychladnúť. Nakrájame na menšie kúsky.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené broskyne na makovom kréme

Pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone

25 minútPečené broskyne na makovom kréme sú chutným, trocha neobyčajným dezertom. Recept je naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Veď posúďte sami a vyskúšajte ho! 🙂 Suroviny… Čítaj ďaľej

Pokrájanú ogrilovanú broskyňu naukladáme na tanier a posypeme čerstvou bazalkou a pomrveným syrom feta. Pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a citrónovou šťavou. Na záver pred podávaním posypeme nahrubo pomletou soľou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach