Broskyne môžete ugrilovať vopred a podávať po ich vychladnutí. Neuškodí im ani pobyt v chladničke, ostanú mäkké a aromatické. Vyskúšajte tento chutný recept a pripravte si šalát s grilovanou broskyňou.
Suroviny na šalát s grilovanou broskyňou :
3 broskyne, rozkrojené na polovice, 10-15 čerstvých listov bazalky, 80 g pomrveného syru feta, panenský olivový olej vysokej kvality, 1 citrón, rozkrojený na polovicu, soľ
Postup:
Predhrejeme si gril alebo panvicu na grilovanie. Potrieme broskyne rozkrojené na polovice olejom a grilujeme 3 minúty, až kým sa neobjavia tmavé vzory na ich povrchu. Odložíme z ohňa a necháme chvíľu vychladnúť. Nakrájame na menšie kúsky.
Mohlo by vás zaujímať
Pokrájanú ogrilovanú broskyňu naukladáme na tanier a posypeme čerstvou bazalkou a pomrveným syrom feta. Pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a citrónovou šťavou. Na záver pred podávaním posypeme nahrubo pomletou soľou.