35 minútEnergia: 672 kcal.
1 porcia: 2813 kJ / 672 kcal
Suroviny na biele klobásky s jablkami a cibuľou:
750 g tvrdších jabĺk, 4 lyžice masla, 2 lyžice hrozienok, 1/8 l bieleho vína, 4 cibule, štipka soli, 2 lyžice cukru, 4 jemné klobásky
Postup:
Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na kúsky. V hrnci rozpustíme 2 lyžice masla a kúsky jabĺk na ňom chvíľku pomaly podusíme. Pridáme hrozienka, zalejeme bielym vínom, dochutíme soľou a cukrom a prikryté dusíme 10 minút. Z jabĺk by sa mala stať kaša.
Mohlo by vás zaujímať
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska. klobásky na niekoľkých miestach pomocou ihly poprepichujeme. Pri strednej teplote speníme 2 lyžice masla. Keď vypení, vložíme doň klobásky s cibuľou a opečieme dozlatista. Často obraciame. Klobásky s cibuľou podávame na horúcej jablkovej podstielke.