Biele klobásky s jablkami a cibuľou

Doba prípravy 35 minútEnergia: 672 kcal.Náročnosť

1 porcia: 2813 kJ / 672 kcal

Suroviny na biele klobásky s jablkami a cibuľou:

750 g tvrdších jabĺk, 4 lyžice masla, 2 lyžice hrozienok, 1/8 l bieleho vína, 4 cibule, štipka soli, 2 lyžice cukru, 4 jemné klobásky

Postup:

Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na kúsky. V hrnci rozpustíme 2 lyžice masla a kúsky jabĺk na ňom chvíľku pomaly podusíme. Pridáme hrozienka, zalejeme bielym vínom, dochutíme soľou a cukrom a prikryté dusíme 10 minút. Z jabĺk by sa mala stať kaša.

Mohlo by vás zaujímať

Grilované klobásky s kapustovým šalátom

15 minútEnergia: 535 kcal.1 porcia: 2240 kJ / 535 kcal Suroviny na grilované klobásky s kapustovým šalátom: 750 g bielej kapusty, soľ, rasca, 1 lyžica plnotučnej horčice,… Čítaj ďaľej

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska. klobásky na niekoľkých miestach pomocou ihly poprepichujeme. Pri strednej teplote speníme 2 lyžice masla. Keď vypení, vložíme doň klobásky s cibuľou a opečieme dozlatista. Často obraciame. Klobásky s cibuľou podávame na horúcej jablkovej podstielke.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach