Birria

Doba prípravy 240 minútNáročnosť

Suroviny na Birria:

1,5 kg bravčového mäsa, 4 guajillo chilli papričky, 3 ancho chilli papričky, 3 cascabel chilli papričky, 1 lyžička čierneho korenia, 1/4 lyžičky klinčekov, 1 lyžička oregana, 1/4 lyžičky mletej rímskej rasce, 1/2 lyžičky mletého tymiánu (alebo 2 – 3 vetvičky), 6 strúčikov cesnaku, nadrobno nakrájaného, 1/4 lyžičky škorice, 2 bobkové listy, 1 lyžička soli, 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná nahrubo, 2 lyžice octu, 1 hrnček vody, 1 hrnček nasekanej cibule,  1 hrnček nasekaných lístkov koriandra, kukuričné tortilly

Postup:

Začnite s chilli pastou. Opečte chilli na rozpálenej panvici, kým nezhnedne, ale nespáľte. Odstráňte semienka a žilky a zalejte na 15 až 20 minút horúcou vodou. Potom zmixujte s octom na pastu.

Mohlo by vás zaujímať

Chile Verde

240 minútSuroviny na Chile Verde: 680 g kuracieho alebo bravčového mäsa (vykostené a nakrájané na kocky), 2 hrnčeky kuracieho vývaru, 1 hrnček zelenej chilli omáčky, 2… Čítaj ďaľej

Zmiešajte soľ, korenie, klinčeky, oregano, rascu, škoricu a tymián. Ponatierajte touto zmesou mäso a potom potrite polovicou chilli pasty. Nechajte cez noc marinovať.

Mohlo by vás zaujímať

Španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky

Suroviny na španielske vtáčiky: 4 hovädzie rezne zo stehna2 lyžice horčicesol’mleté čierne korenie2 kusy párkov1 vajce4 plátky oravskej slaniny2 cibule4 malé kyslé uhorky1 lyžicu masti2 … Čítaj ďaľej

Naplňte hrubostenný ohňovzdorný hrniec vodou. Pridajte nakrájanú cibuľu, bobkový list, cesnak a zvyšnú chilli pastu. Umiestnite mäso na mriežku tesne nad hladinu vody. Prikryte a pečte v rúre asi 4 hodiny pri teplote 180°C. Vyberte mäso a dajte do servírovacej misy. Existujú dva spôsoby, ako jedlo dokončiť. Prvý spôsob nepoužíva žiadny vývar. Odstráňte bobkové listy z omáčky. Ak je príliš riedka, vyredukujte v malej panvici. Potrite mäsové kúsky vyredukovanou omáčkou. Naplňte mäsom tortilly a posypte cibuľou a koriandrom. Druhý spôsob je nechať omáčku mierne vychladnúť. Vyberte bobkové listy. Pridajte dostatok teplej vody, aby ste dostali aspoň 2 hrnčeky. Naberte tekutinu na mäso a posypte nakrájanou cibuľou a koriandrom. Jedlo Birria podávaje s tortillami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach