Bôčik plnený sušeným ovocím

Doba prípravy 90 minútEnergia: 1058 kcal.Náročnosť

Suroviny na bôčik plnený sušeným ovocím

bravčového bôčika s kožou, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 50 g hrozienok, 1/4 lyžičky majoránky, 75 g sušených sliviek, 75 g sušených jablčných plátkov, 75 g sušených marhúľ, 1/4 l bieleho vína, 100 g cibule, 1 lyžička cukru, 1 lyžička škrobovej múčky, 2 lyžice rumu

Postup:

Do mäsa vyrežeme otvor, natrieme ho soľou, korením a majoránkou. Sušené ovocie a hrozienka zalejeme vínom, osladíme a povaríme. Necháme 10 minút stáť a potom scedíme. Otvor v bôčiku naplníme sušeným ovocím a zašijeme.

Mohlo by vás zaujímať

Bôčiková roláda plnená bylinkami

Bôčiková roláda plnená bylinkami

100 minútEnergia: 693 kcal.Bôčiková roláda plnená bylinkami má trocha náročnejšiu prípravu, ale výsledok stojí za to! Určite si pochutí celá rodina a najmä mužská časť.:-) Suroviny na… Čítaj ďaľej

Mäso dáme do pekáča podlejeme prevareným vínom, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a pečieme. Hotový výpek zahustíme škrobovou múčkou a pridáme lyžičku rumu.

1 porcia: 4428 kJ / 1058 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach