90 minútEnergia: 1058 kcal.
Suroviny na bôčik plnený sušeným ovocím
bravčového bôčika s kožou, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 50 g hrozienok, 1/4 lyžičky majoránky, 75 g sušených sliviek, 75 g sušených jablčných plátkov, 75 g sušených marhúľ, 1/4 l bieleho vína, 100 g cibule, 1 lyžička cukru, 1 lyžička škrobovej múčky, 2 lyžice rumu
Postup:
Do mäsa vyrežeme otvor, natrieme ho soľou, korením a majoránkou. Sušené ovocie a hrozienka zalejeme vínom, osladíme a povaríme. Necháme 10 minút stáť a potom scedíme. Otvor v bôčiku naplníme sušeným ovocím a zašijeme.
Mohlo by vás zaujímať
Mäso dáme do pekáča podlejeme prevareným vínom, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a pečieme. Hotový výpek zahustíme škrobovou múčkou a pridáme lyžičku rumu.
1 porcia: 4428 kJ / 1058 kcal