Fašírka na taliansky spôsob – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
1 žemľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 500 g mletého mäsa, 2 vajíčka, 2 vajíčka, soľ, korenie, 125 g mozzarelly, 3 paradajky, 300 g talianskych cestovín, 2 cukíny, ¼ l vývaru, 2 lyžice škrobovej múčky, bazalka na ozdobu
Postup:
Žemle namočíme do chladnej vody alebo mlieka. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Polovicu množstva cibule a cesnaku opečieme na panvici. Namočenú žemľu, mleté mäso a opečenú cibuľku a cesnak zmiešame, osolíme a okoreníme. Takto pripravené mäso vyformujeme do guličiek a dáme na vymastený plech. Paradajky spolu s mozzarellou nakrájame na tenké plátky a mäso s nimi obložíme. Osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou a pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Medzi tým do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny. Cukínu očistíme, nakrájame na prúžky, ktoré prudko opečieme na oleji a dáme na bok. Opečieme zvyšok cibuje a cesnaku, pridáme vývar, povaríme a zahustíme škrobovou múčkou. Dochutíme soľou a korením. Cestoviny zlejeme, spolu s cukínou ich vmiešame do omáčky a krátko prehrejeme. Servírujeme spolu s mäsom.