Neodolateľné mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Dochádza vám inšpirácia, čo na obed? V tom prípade musíte určite vyskúšať lahodné mäsové guľky v paradajkovej omáčke podľa blogerky Live With Anny. Pripravíte ich jednoducho a väčšinu ingrediencií nájdete doma. Takže to bude vynikajúci obed, ktorý budete mať jednoducho a do hodiny. A ešte budete mať väčšinu z tohto času voľno, pretože bude za vás pracovať platňa a rúra. Je to zaručený recept na úspech – uvidíte, že sa budú všetci len tak olizovať.

mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Suroviny na neodolateľné mäsové guľky v paradajkovej omáčke:

Mäsové guľky

  • 2 cibule
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 80 g parmezánu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 200 g strúhanky
  • hrsť nasekaného tymianu
  • 1l slnečnicového oleja

Paradajková omáčka

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 kg paradajkového pyré
  • 2 lyžičky soli
  • 2 hrsti nasekanej bazalky
  • 80 g parmezánu
  • špagety
mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Postup:

Najprv si pripravte paradajkovú omáčku. Vo veľkej panvici si rozpáľte olivový olej a opečte na ňom najemno nasekanú cibuľku do sklovitá. Keď bude hotová, pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho opečte. Potom pridajte paradajkové pyré, soľ a všetko nechajte asi 10 minút variť. Udržujte v teple, ideálne pomocou funkcie KeepWarm, ktorou je vybavená napríklad indukčná platňa MORA VDIT 332 FF.

Mohlo by vás zaujímať

Skvostný jahňací chrbát v bylinkovej kruste

60 minútJahňacina a bylinky patria ku Veľkej noci rovnako ako mazanec či kraslice. Podľa tradícií by sa mala táto lahôdka na sviatočnom stole objaviť na Veľkonočnú nedeľu, aby… Čítaj ďaľej

Na mäso budete potrebovať veľkú misu. Zmiešajte v nej najemno nasekanú jarnú cibuľku, mletú bravčovinu a hovädzinu, vajíčka, soľ, čierne korenie, parmezán, olivový olej, nasekaný tymian a strúhanku. Zmes dôkladne premiešajte a v prípade potreby pridajte ešte strúhanku, aby sa vám podarilo vytvarovať úhľadné a rovnaké mäsové guľky veľké ako pingpongová loptička.

Vo veľkej rajnici rozpáľte slnečnicový olej a na chvíľu doň vložte zatiahnuť mäsové guľky. Stačí minútka až dve, len aby sa mäso zatiahlo a nerozpadlo sa v omáčke pri pečení v rúre.

Keď budete mať opečené všetky mäsové guľky, preložte ich do väčšieho hlbokého plechu. Stiahnite z platne pripravenú paradajkovú omáčku, do ktorej ste až v tejto chvíli pridali nasekanú bazalku. Plech vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte 20 minút. Potom ho vyberte a všetko zasypte zvyškom nastrúhaného parmezánu. Dajte znovu piecť na 10 minút.

Podávajte so špagetami alebo inými obľúbenými cestovinami.

Tip: Novinka – MORA VDIT 332 FF

Vstavaná indukčná dvojplatňová sklokeramická platňa MORA VDIT 332 FF sa skvelo hodí do malých kuchýň alebo na chatu či chalupu. Je veľmi účinná a zároveň sa ľahko čistí. Aj keď vám pri varení napríklad odkvapne omáčka, pokrm sa nepripáli, pretože povrch platne je chladný; zahrieva sa totiž iba dno nádoby. K jednoduchému čisteniu prispieva aj bezrámčekové vyhotovenie s fazetovými okrajmi.

Je tiež celkom bezpečná. A ponúka veľa skvelých funkcií – napríklad extra výkon SuperBoost na rýchle varenie, funkciu KeepWarm na udržovanie pokrmov pri konštantnej teplote 70 °C, alebo funkciu EasyMelt na pomalé rozpúšťanie čokolády či masla a rozmrazovanie pri stálej teplote 42 °C. Po uplynutí nastaveného času sa dokonca automaticky vypne. Šikovná je aj funkcia Pause; keď napríklad telefonujete alebo idete vyzdvihnúť zásielku, môžete dočasne pozastaviť varenie bez straty nastavení. Platňa sa pripája na 230 V a stojí 229 EUR.

Foto: MORA

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach