Grilované rebierka

Suroviny na Grilované rebierka ( rozpočet na 4 porcie ):

1,5 kg bravčových rebierok

1 ČL soli

1 ČL čierneho mletého korenia

2 ČL sladkej mletej papriky

75 ml  repkového oleja Raciol

Marináda:

1 dcl piva

1 PL medu

1 PL sladkej mletej papriky

4 PL kečupu

Grilované rebierka

Postup:

Koreniny a soľ zmiešame spolu s olejom, potrieme rebrá, zabalíme do alobalu, necháme hodinku odležať. Potom zabalené dáme na gril a pomaly grilujeme.

Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán.

Medzitým si pripravíme marinádu z piva, medu, mletej sladkej papriky a kečupu.

Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou, ktorá dodá rebierkam výbornú chuť, a dáme na gril dopiecť.

Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach