Mäsové muffiny

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny:

300 g polohrubej múky, štipka soli, 2 vajcia, 150 g Hery, 200 g čedaru na posypanie
Na náplň: 500 g mletého mäsa/ strúhanej šunky, 2 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 stredná cibuľa, 1 červená paprika

Mäsové muffiny

Postup:

Rozohrejte olej na panvici a dozlatista na ňom opražte nakrájaný cesnak a cibuľu. Potom pridajte mleté mäso a nakrájanú červenú papriku, ľahko osoľte. Mäsovú zmes duste cca 15 minút. Medzitým si pripravte cesto na muffiny. Zmiešajte múku, tuk Hera, soľ a vajce. Cesto vypracujte dohladka a rozvaľkajte na 0,5 cm plát. Pomocou muffinových formičiek vytvarujte jednotlivé košíčky. Prípadne vykrájajte, vydlabte vnútro muffinov a jeho okraje roztlačte vidličkou. Takto pripravené košíčky pečte asi 20 minút dozlatista. Potom vytiahnite z rúry, naplňte ich pripravenou mäsovou zmesou, posypte čedarom a znova dajte zapiecť asi na 10 minút. Muffiny je najlepšie podávať teplé alebo aspoň vlažné.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach